tiistai 21. huhtikuuta 2015

Pikku myy-kakku


Pieni Pihja täytti 1-vuoden. Toiveissa oli saada pieni 2-kerroksinen kakku, jossa olisi pikku myy mukana. Täytteeksi toivottiin suklaa- ja vadelmamousset.

Päätin pitkästä aikaa tehdä royal icingista pursotettuja kukkia, joilla koristelin kakun. Pikku myy oli taas hiukan haastava tehdä, mutta eiköhän siitä melko näköinen tullut. Kakun alareunan lehtiköynnös oli mielestäni tosi kiva. Se oli helppo tehdä silikonimuotin ja vaahtokarkkimassan avulla.


Onnittelut pienelle Pihlalle! 

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Vadelmaporejuomaa vai vadelmasimaa?


Vappu on parin viikon kuluttua ja simat on korkea aika laittaa tulille. Perinteisen siman tein jo eilen ja tänään oli vuoro kokeilla jotain uutta. Bongasin usealtakin bloggarilta vadelmasiman reseptin ja kaikilla se oli samantyylinen. Tosin ei tässä voi vadelmasimasta puhua vaan pikemminkin vadelmaporejuomasta.

Vadelmaporejuomaa n.2l

2l vettä
200g pakastevadelmia
250g sokeria
pienen pieni pala hiivaa (½ herneen kokoinen pala)

Kaada vadelmat kiehuvaan veteen. Ota kattila liedeltä ja kaada joukkoon sokeri. Sekoita niin, että sokeri liukenee. Anna nesteen jäähtyä alle 40 asteiseksi ja lisää hiiva. Jätä neste yöksi huoneenlämpöön käymään.
Pullota seuraavana päivänä siivilän läpi (lisää 1-2tl sokeria pulloon ennen juomaa), jotta saat kaiken vadelman lihan pois. Siirrä pullot jääkaappiin. Ne ovat valmiit juotaviksi parin päivän kuluttua.

Hyvältä juoma maistui vaikka ei ihan valmis vielä ollutkaan.

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Smurffit-kakku


Oman blogin päivitys on nyt jäänyt ihan hunningolle. Tämän hauskan Smurffi-kakun tein jo kuukausi sitten pienen Lukan synttäreille. Olipa tosiaan kivaa tehdä noita hahmoja vaikken niiden tekemisessä erityisen hyvä olekaan. Onneksi lapset ovat armollisia.

Smurffit ja sienet tein kukka- ja muotoilumassasta. Kakku on kuorrutettu Renshaw:n sokerimassalla samoin rusetti nauhoineen oli perussokerimassaa. Sitä kun on mukavampi syödä.
 

Toivottavasti sankari oli mielissään ja kakku maistui!