lauantai 21. maaliskuuta 2015

Minion-synttärit kakkuineen


Jessen 11v. kaverisynttäreitä juhlittiin helmikuun puolella Minion-teeman voimin. Kummityttöni toi meille vielä Englannista Haribon Minion-nameja, jotka saivatkin suuren suosion synttäreillä erikoisuutensa vuoksi. Nykyään, kun joka paikasta saa samaa tavaraa.. No, näitä ei ihan jokaisella pöydässä ole tarjolla.

Kakun tekoon vinkit löytyvät Confetin blogista, joten sinne kannattaa kurkata.
Meillä kakussa oli täytteenä vadelmamousse vaikka pitkään tuota banaani vaihtoehtoa mietinkin. Pojat kyllä pitivät kakusta ihan valtavasti eivätkä meinanneet raaskia sitä aloittaa laisinkaan. Onhan tuo söpö yksisilmäinen.. Me olemmekin jääneet ihan koukkuun YouTuben minivideoihin Minioneista. Kannattaa katsoa.
 

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Rippijuhlaan kakku


Tein muutama viikko sitten naapurin pojan rippijuhliin tarjottavat, kerroskakun sekä voileipäkakut.
Kakussa oli toiveena vaaleanvihreä pinta sokerimassasta sekä ristikoriste.  Kauniin yksinkertainen kakusta tulikin ja juuri pojalle sopiva.
 Täytteenä oli kinuski- sekä päärynämousset.

Voileipäkakuista en jostain syystä ehtinyt napsaista siistejä kuvia, mutta iso liha- ja kalakakku tuli samana aamuna tehtyä.


Toivottavasti juhlat sujuivat hienosti ja kakut maistuivat. Onnittelut Aleksi!

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Lumiukko-kakku


Ystäväni tyttö vietti syntymäpäiviään ja hänellä oli toiveena lumiukko-kakku. Mietin pitkään, josko tekisin pelkän lumiukon pään mutta päädyin sitten kuitenkin tähän "kahden" kakun kokonaisuuteen.

Paistoin pohjat Wiltonin pallo-kakkuvuoalla ja 3d pallo-vuoan puolikkaalle. Täytteeksi tein mansikkamoussen ja kakun kuorrutin sokerimassalla.
Myös kaikki koristeet olivat sokerimassaa.

Onnittelut vielä Hildalle tätäkin kautta!

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Valmistujaiskakku merivartijalle


Nuoremman merivartijan valmistumista sekä ensimmäistä omaa kotia juhlittiin eilen ystävien voimin. Kakkuun oli toiveissa saada nuo molemmat juhlan aiheet. Niinpä koristeiksi tuli Rajavartiolaitoksen logo, arvomerkki sekä oman kodin avaimet. Täytteenä kakussa oli vadelmamousse.


Kakun alareunaa koristi vielä aallot, koska kyseessähän oli merivartija.
Onnittelut hienoille saavutuksille!