perjantai 27. helmikuuta 2015

Star wars -kakku


Kuba täytti 7 vuotta ja toiveissa oli Star Wars-kakku. Darth Vader sekä Yoda tulivat kakusta löytyä. Kakussa oli täytteenä vanilja- ja kinuskimousset.
Koristeet sekä kakun pinta ovat sokerimassaa.

Onnea vielä Kuba!

maanantai 23. helmikuuta 2015

Maisa Hiiri kakku


 Julia-tyttö täytti 2 vuotta ja toiveissa oli saada Maisa Hiiri kakkua koristamaan. Lopputulos oli tällainen. Kakussa oli täytteenä mangomousse (kermaa, mascarponea ja vauvan mangososetta) persikkamurskalla maustettuna. En lisännyt sokeria täytteeseen laisinkaan ja mielestäni siitä tuli hyvä. Kun kakun pinta on makea, vähemmän makea täyte sopii hyvin, varsinkin pienille vieraille.

Kakku oli kuorrutettu punaisella sokerimassalla ja koristeet tein kukka- ja muotoilumassasta. Maisa hiirestäkin tuli ihan onnistunut :)


Onnittelut vielä pienelle Julialle! 

tiistai 17. helmikuuta 2015

KTM bike kakku


Jesse täytti helmikuun alussa 11v. ja sai lahjaksi toivomansa KTM:n polkupyörän. Pienestä pitäen mopoista tykännyt poikanen ei parempaa lahjaa kuulemma olisi ikinä voinut saadakaan, tämän ikäisenä. 
Yksi tuttavamme totesikin, että ihan hyvä mutta moottori puuttuu. Tuota aikaa odotellessa...

Muutenkin nämä juhlat järjestettiin KTM värimaailman sävyin; musta-oranssi. 
Kakussa oli täytteenä metsämarjamousse ja pinta oli kuorrutettu oranssilla sokerimassalla. Pyörän kuvan tulostin syötävälle kakkupaperille.
  

Sukulaissynttärit sujuivat hienosti ja ensi viikonloppuna vietetäänkin kaverisynttäreitä hiukka vajaa 20 pojan voimin. Teemana Minionit!

Titi-nalle kakku


Sain pyynnön tehdä Titi-nalle kakun 2-vuotta täyttävälle Jadelle. 
Kakun pinnan kuorrutin jaden värisellä sokerimassalla vaikka kuvassa se näyttääkin enemmän turkoosilta.
Talveen sopien pienet lumihiutaleet leijailivat myös kakkua koristamaan.

torstai 5. helmikuuta 2015

Salibandyn pelipaita -kakku


Ystäväni poika pelaa oman poikani kanssa samassa joukkueessa ja heiltä tuli toive synttärikakuksi pelipaita-kakku. 

Kakun pinta on kuorrutettu Satin ice-massalla, joka kerta toisensa jälkeen jää Renshaw:n sokerimassan varjoon. Olen nyt kovasti yrittänyt antaa tuolle Satin ice:lle mahdollisuuden loistaa, mutta turhaan. Vastedes minun hyppysissäni on vain Renshaw:n massoja. Ei tuo huonoa ole missään tapauksessa, mutta jos johonkin tottuu niin...

Blackbirdsien logon tulostin syötävälle vohvelille. Tällä kertaa siis logon tekeminen oli helppoa.

Pallo on myös täysin syötävä. Sen tein Renshaw:n valkoisesta kukka- ja muotoilumassasta. Otin pojilta pari uusimpaa säbäpalloa, pesin ne hyvin ja käytin kuivatusalustana.
Kaulin massan ohueksi levyksi, leikkasin halkaisijaltaan noin 8cm pyöräen palan irti ja muotoilin sen pallon päälle. Painelin kevyesti palloon, joten pallon reiät tulivat kevyesti näkyviin. Otin sitten isolla reikätyllalla nuo reikäkohdat auki. Lopuksi painelin pienellä pallopää-muotoilutyövälineellä puolikkaan täyteen pieniä kuoppia, jotta pinta näyttäisi aidommalta.
Tein toisen samanlaisen puolikkaan kuivumaan ja annoin niiden kuivua noin 20 minuuttia ennen kasaamista. 
Tuo kasaaminen eli puoliskojen yhdistäminen kannattaa tehdä melko pikaisesti, koska massa kuivuu nopeasti ja sitten ei enää pysty puoliskon reunoja muotoilemaan. Eli elintarvikeliimaa vaan reunoihin ja puolikkaat kiinni.
Laitoin pallon kuivumaan lasiin.