torstai 28. toukokuuta 2015

Itsetehty näkkileipä


Mä inhoan siemeniä! Niitä kuuluu lintujen syödä, ei ihmisten. 
Näin olen ajatellut jo monta vuotta. Enpä erikoisemmin ole siis noita siemeniä ostellut saatikka syönyt siis. Jokunen aika sitten työkaveri oli tuonut töihin itsetehtyä näkkileipää. Se näytti ihan hyvältä vaikka sisälsi kuulemma juuri noita pahaenteisiä siemeniä. Rohkaistuin ja maistoin...

-WOW-

Enpä ole koskaan aiemmin syönyt niin makoisaa siemenleipää. Piti ihan resepti pyytää ja tehdä sitä itse. Voi nam, meillä meni pellillinen yhdessä illassa.
Voin siis lämpöisesti suositella tätä jopa sellaisille, jotka eivät siemenistä välitä.

Gluteeniton näkkileipä
(pellillinen)

2dl maissijauhoja
3/4dl auringonkukansiemeniä
½dl pellavansiemeniä
½dl seesaminsiemeniä
½dl kurpitsansiemeniä
2½dl kiehuvaa vettä
½dl öljyä
sormisuolaa

Laita uuni päälle, 150 astetta kiertoilma.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää kiehuva vesi sekä öljy ja sekoita taikina kunnolla sekaisin. Kaada taikina sitten leivinpaperin päälle pellille.
Laita muovipussi käteen ja levitä taikina mahdollisimman ohueksi.
(Sen pitäisi peittää miltei koko pelti)
Sirottele sormisuola pintaan. 
Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi esim. taikinapyörällä. Voit jättää taikinan myös kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa paloja.
Paista uunissa noin tunti.
Anna jäähtyä.

Tämä oli niin hyvää, että päätin tehdä siitä lasten opettajille mukavat purnukat. Olen joskus aikaisemmin antanut mm. muffiniainespurkit, joten nyt saavat tehdä vähän erilaista herkkua.

 

1 kommentti:

  1. Itse teen juuri tätä samaa leipää nykyisin. Kerran viikossa teen tätä leipää pellillisen,ja se riittää viikoksi. Joka aamu menee yksi leipäpala. NIIN hyvää ja NIIN terveellistä. 💕💕💕

    VastaaPoista