sunnuntai 31. elokuuta 2014

Oriental -vaikutteinen kakku


Siskoni syntymäpäiviä juhlittiin viikonloppuna ja hän pitää oransista väristä. Siitä oranssista tämä ajatus lähti. Itse pidän itämaisvaikutteisista jutuista vaikkakin niitä ei kotoani löydykään. Confettiin tuli uusia pitsimattoja ja tämä matto oli kuin tehty tähän teemaan. 

Käytin kakussa

- Renshaw:n oranssia sokerimassaa
- Confetin kultaista pitsiainetta
- Wiltonin silikonimuotti, Global 
- kukka- ja muotoilumassaa
- Confetin kimallesuihke, kulta
-  kultaisia sokerihelmiä

Kakussa oli täytteenä sitruunamousse, tehty sitruunahyydykejauheesta.
Kuorrutin kakun sokerimassalla ja iso kukka on tehty valkoisesta kukka- ja muotoilumassasta. Suihkutin sen kultaiseksi kukan kuivuttua.
Kakun alareunassa on Global-muotilla tehty reunakoriste. Senkin suihkautin kultaiseksi ennen kuin liimasin kakun reunaan.


Kakusta ei tullut ihan sellainen mikä mielikuvissani, mutta kelpasi siskolleni. Ja maku oli mahtava.
 

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Pokemon-kakku


Ystäväni tyttö täytti 9v. ja toiveissa oli Pokemon-aiheinen kakku. Ihanan virkistävä toive tytöltä! Tuo Pokemon-pallo oli helppo toteuttaa, joten siihen päädyttiin.
Paistoin kakun Wiltonin pallo-kakkuvuoalla. Täytteenä oli mansikkamousse ja pinnan kuorrutin Satin Ice-sokerimassalla, jota on tullut Suomeen nyt väreissäkin.

Toivottavasti kakku maistui ja Mia oli tyytyväinen :)

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Suklaakakku vadelmilla


Meillä vietettiin viime viikolla tuplanimppareita ja kysyin pojalta minkälaista kakkua hän haluaisi. Vastaus oli: " Suklaakakku, suklaamoussella, väliin vadelmahillo, päälle suklaamoussea ja tuoreita vadelmia! Niin ja äiti sen kakun tulee olla TOSI suklainen"
No niin, suklaakakkua siis. Suklaa ja vadelmat kyllä sopivat hyvin yhteen ja kakku oli todella maukas. Makea, mutta maukas.

Suklaakakku

pohja:

3 munaa
1 dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta
100g tummaa suklaata
50g voita tai margariinia
0,5dl kermaa tai maitoa
1tl vaniljasokeria

väliin ja koristeluun

2dl suklaakermaa
vadelmahilloa
tuoreita vadelmia
 
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sulata voi ja suklaa keskenään. Sekoita myös kuivat aineet valmiiksi keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sula suklaa. Kääntele varovasti mukaan myös kuivat aineet ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun rengasvuokaan (halk. noin 16cm) ja paista noin 35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikun avulla, alenna tarvittaessa lämpötilaa jottei kakun pinta tummu liikaa.
Anna kakkupohjan jäähtyä seuraavaan päivään huoneenlämmössä kuvun alla.

Halkaise kakku varovasti kolmeen osaan. Vatkaa suklaakerma vaahdoksi. Sivele kakun pohjiin vadelmahilloa ja levitä päälle suklaakermaa. Kokoa kakku ja kuorruta lopuksi suklaakermalla. Koristele vadelmilla.
 

maanantai 11. elokuuta 2014

Kanatortillat


Nämä tortillat herkuteltiin iltapaloina, mutta näitähän voi maistella melkeinpä milloin vain ja missä vain. Niin ovat hyviä ja helppoja tehdä.

Meillä nämä saivat sisäänsä

- broilersuikaleita
-sipulia
-tomaattia
-kurkkua
-salaattia
-chilikastiketta
-valkosipulimajoneesia

Koko komeus käärittiin vielä hauskaan leivinpaperiin. Olipa siistiä syödä.

Kesälomat ovat nyt loppu ja arki alkanut, mutta... onneksi vielä kesä jatkuu. Tässä muutamia kuvia harrastuksistamme.


Kätköilyä tietenkin. Nämä poimittiin E75 varrelta matkalla Suonteen rannalle.


Suonteen rannalta, Kuusirannasta tuli napattua ehkä kesän upein valokuva. Kuvaan tuli mukaan juuri se fiilis, jonka halusinkin.

Ja tämä lienee kyllä miehen harrastus enemmänkin.. kaloja ollaan oltu narrailemassa ja kyllähän sieltä jokunen on mukaankin lähtenyt. Luotain näytti kalaparvea ja kohta vavassa roikkuikin kuha.

 

tiistai 5. elokuuta 2014

Kuningatarpiiraat



Nyt ovat metsät "täynnä" mustikoita ja vadelmia, joten onkin oiva aika leipoa niistä jotain herkkua. Itse en tänä kesänä enää metsään niitä keräilemään mene. Sen verran äkäisten maamehiläisten pistot vaikuttivat. Mutta ei huolta, mies menee ja onneksi torit sekä kaupat näitä myyvät.

Näistä kuningatarpiiraista tuli ihanan raikkaita ja annoskokokin oli sopiva.

Kuningatarpiiraat
6kpl

1pkt valmista murotaikinaa

2dl tuoreita mustikoita
2dl tuoreita vadelmia
0,5dl sokeria
2rkl maissitärkkelystä

Leikkaa sulanut murotaikina kuuteen osaan. Painele palaset annosvuokiin. Minä käytin kauniita IB Laursenin turkooseja vuokia (niitä saa Confetin myymälöistä).
Sekoita kulhossa marjat, sokeri ja maissitärkkelys keskenään kevyesti. Jaa seos taikinakuppeihin. Paista 220 asteessa noin 10-12 minuuttia.
Koristele tuoreilla marjoilla.

Nämä voi syödä hiukan lämpiminä vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. Maistuvat kyllä hyvältä seuraavanakin päivänä jääkaappikylmänä.

Kesäloma vetelee viimeisiään poikastenkin osalta, ensi viikolla alkaa koulu arkihommineen. Mutta kylläpä meillä on ollut mukava kesäloma, johon on mahtunut paljon touhuilua ja reissaamista ympäriinsä. Kohokohdiksi taitaa kuitenkin nousta nauttiminen tästä UPEASTA aurinkoisesta sekä lämpimästä ilmasta ja uiminen kristallinkirkkaassa vedessä.


Nurmijärven Sääksjärvi


 Niin ja tiettyhän me ollaan muutama kätkönenkin bongattu...


Onneksi sentään kesä ja lämpöiset ilmat jatkuvat loman loputtuakin.