sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Halkokakut ruskalehdillä


Ystäväni tyttö vietti syntymäpäiviä ja he toivoivat kakuksi halkokakkua. Synttärit vietettiin ulkona, joten sinnehän tuo kakku sopi vallan mainiosti. Kylkeen vielä kauniita ruskalehtiä ja komeus oli valmis.

Tein kaksi kääretorttu, joissa täytteenä oli kinuskikerma. Pinnan kuorrutin sokerimassalla ja koivun "syyt" tein mustalla sekä ruskealla tomuvärillä siveltimen avulla. Ruskalehdet tein näppärästi värilajitelman massoilla. Mukaan lisäsin cmc-jauhetta, jotta sain ne kuivahtamaan nopeasti.

Kääretorttu

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta

täyte:
3dl vispikermaa
1dl kinuskikastiketta
2tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon siivilän läpi käännellen nuolijalla varovasti. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa noin 6-8 minuuttia. 
Ota kypsä levy uunista ja kumoa se saman tien puhtaalle leivinpaperille ja irroita pohjassa ollut leivinpaperi pois. Kääri keittiöpyyhkeen kanssa levy rullalle ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri sekä kinuskikastike. Levitä täyte kokonaan jäähtyneelle levylle ja kääri rullalle. Anna jähmettyä jääkaapissa 1-2 tuntia ennen kuorrutusta.

Vatkaa kerma (0,5dl) vaahdoksi ja levitä se kääretortun pintaan. Kaulitse sokerimassa levyksi ja kuorruta kääretorttu sillä. Koristele tomuvärien ja ruskalehtien avulla.

1 kommentti: