tiistai 25. kesäkuuta 2013

Kesäarvonta!


On se kesä ja aurinko vaan niin ihanaa aikaa ettei sitä millään malta sisällä nyhjätä. Siksipä leipominen ja bloggailu on jäänyt vähälle. Lomakin on vielä edessäpäin, joten siksipä päätin pienen kesäarvonnan laittaa pystyyn.

Blogia on jo tullut pidettyä reilut viisi vuotta, tosin täällä Bloggerissa vasta vuoden päivät ja pikkuruinen kesätauko on siis paikallaan. Kommentoi kesäterveisesi minulle 7.7 mennessä ja osallistut arvontaan.
Palkinto on tietenkin leivontaan liittyvä n.50e:n arvoinen. 
(toiveita otetaan vastaan..),
arvon myös kahdelle muulle pienemmät paketit.

ja sponsorina tietenkin  Confetti


Arvonta onnea ja auringon paistetta!
 

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Niilon ristiäiskakku


Sain kunnian tehdä pienen pojan ristiäisiin kakun. Päädyin tekemään yksinkertaisen, vauvalla ja nimellä koristellun kakun. 

Kakussa oli vadelmamousse ja kuorrutus sekä koristeet ovat sokerimassaa.


Paljon onnea pienelle prinssille ja koko perheelle!

lauantai 15. kesäkuuta 2013

My little Pony-kakut



Ystäväni tytöt viettävät viikon sisään synttäreitään ja olenkin saanut tehdä heille synttärikakut jo useamman vuoden ajan. Tänä vuonna toiveissa oli My Little Pony kakut ja niissäkin tietyt ponit. Yhdessä tuumin päädyimme yhteen kermakakkuun ja yhteen sokerimassakakkuun.

Vaaleanpunainen Pinkie Pie ponikakku oli suklainen täytettä myöden. Violetti Twilight Sparkle sisälsi vadelmamoussen.


Ponit maalasin sokerimassalle pastavärein.
 
Paljon Onnea Sannille 8v. ja Siirille 4v.
 

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Prinsessakakku


Tänään sai Ruotsin prinsessa Madeleine itselleen aviomiehen ja sen kunniaksi meillä herkuteltiin prinsessakakulla. Kuninkaallisia häitä on aina kiva katsella, pukuloisto on taattu.

Paistoin suklaisen kääretorttupohjan, josta leikkasin sopivat palat 3d pallovuokaan. Tuon vuoan avulla sain tehtyä kivan pienen kakun. Kakun täytin pätkismoussella ja pinnan kuorrutin sokerimassalla. Marsipaanista kun emme välitä. Alareunaa koristamaan tein vielä Wiltonin silikonimuotin avulla kauniin helminauhan. Kruunu ja tomusokeri ripaus päälle, kakku valmis!

Nopea pätkismousse

2dl suklaakermaa
1dl vaniljarahkaa
1tl vaniljasokeria
½ pss pätkisnameja rouhittuna

Rouhi pätkikset. Vatkaa suklaakerma vaahdoksi, lisää rahka ja vaniljasokeri. Et välttämättä tarvitse näin pieneen kakkuun liivatetta laisinkaan, koska suklaakerma ja rahka tekevät seoksesta jämäkän. 


Herkullista kakkua ja skumppaa.

Grattis Madeleine & Chris!
 

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Ylioppilaslakki-kakut


Tänään valmistui muutama ylioppilas ja minäkin sain pyynnön tehdä juhliin sopivat kakut. Toisessa kakussa oli täytteenä pätkismousse ja toisessa raikas mansikkamousse. Kakut on kuorrutettu ja koristeltu sokerimassalla.


Lyyran tein keltaisesta sokerimassasta, johon painoin koristelutikulla pienen kuvion. Toinen tapa olisi voinut olla pursotus eli pikeeristä olisi voinut yrittää pursottaa tällaisen pienen lyyra-koristeen. Kukkasiksi valitsin tällä kertaa valmiit päivänkakkarakoristeet, koska ne olivat niin kauniit.

 
Minunkin kummityttöni valmistui yo-merkonomiksi ja eilen vietimme hänen juhliaan. 
Paljon Onnea Tiinalle vielä tätäkin kautta!