perjantai 31. elokuuta 2012

Turkoosi kukkakakku


Ystäväni tyttö juhlisti 7-vuotissyntymäpäiviään ja sain tehdä pienelle tyttöpesueelle tarjolle kakun. Toiveena oli turkoosipintainen kakku, jonka pinnassa olisi paljon erilaisia kukkia. Tällainen visiostani sitten tuli. Käytin päivänkakkaroihin tätä muottia ja punaiset kukat on tehty tällä.


Paljon Onnea vielä Mialle!

Kesän viimeinen mansikkakakku?


Onkohan tässä tämän kesän viimeinen mansikkakakku? Kotimaisista mansikoista ainakin. Siskoni vietti syntymäpäiviään viikolla ja minä pyöräytin hänelle ihan perinteisen mansikkakakun. Täytteeksi laitoin sitruunamoussen, joka piristi ja ehkä korostikin mansikoiden makua.
 

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Rahkainen mustikkapiirakka


Metsät ovat täynnä makeita mustikoita ja nyt niitä on meidän pakkanenkin. Pitihän niistä kuitenkin heti jo piirakka pyöräyttää. Pohjaksi tein tutun muropohjan, mutta täytteeseen käytin tällä kertaa kuningatarrahkaa ja se oli hyvää!!

Rahkainen mustikkapiirakka

100g margariinia
½dl sokeria
1 kananmuna
2dl jauhoja
1tl leivinjauhetta

1prk kuningatarrahkaa
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3-4dl mustikoita

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää joukkoon muna.  Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada taikinan päälle mustikat ja keskenään sekoitetut muut aineet. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Jos piirakan reunat alkavat tummua liikaa, laita foliota piirakan päälle.
Nauti haaleana vaniljajäätelön kanssa.

perjantai 24. elokuuta 2012

Kesäisiä mansikoita...


Rakastan mansikoita ja niistä parhaimpia ovat aidot metsämansikat.
Kesällä löysimme oikean kultasuonen ja keräsimme salaisesta paikasta lähes litran metsämansikoita. Osan herkuttelimme suoraan kiposta, osa pääsi lettujen ja omatekoisen mansikkahilloin päälle ja osasta teimme nopean jälkkärin.

Nopea metsämansikka jälkkäri 4:lle

n.4dl metsämansikka jugurttia
metsämansikoita, mansikoita

Kokoa ainekset kerroksittain tarjoiluastiaan ja nauti!


torstai 16. elokuuta 2012

Vaniljaboston-pulla



Tuorepulla on niiiin hyvää, sitä vaan tulee leivottua liian harvoin. Inhoan nimittäin taikinan tekoa... Ja mikään kone ei tee niin hyvää taikinaa kuin käsi!

Vaniljainen bostonpulla

reunavuoka (säädettävä halkaisija)

2,5dl maitoa
1 kananmuna
1dl sokeria
1rkl kardemummaa
½tl suolaa
n.20g hiivaa
6-8dl vehnäjauhoja
1-1½dl juoksevaa margariinia

täyte:
1pss vanhanajan vaniljakastiketta

kananmunaa voiteluun

Valmista pullataikina sekoittamalla kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja hiljalleen, lisää juokseva margariini ja lopuksi vielä jauhoja. Pullataikinan tulee jäädä mielestäni melko pehmeäksi lähes löysäksi, jotta pullista ei sitten tule kumimaisia koppuroita.
Laita taikina liinan alle kohoamaan vaikkapa mikroon (ovi vaan kiinni, ei mikroa päälle). Anna kohota vajaan tunnin verran.
Kaada taikina kulhosta pöydälle ja vaivaa jauhojen kanssa taikina kädestä irtoavaksi. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Valmista vaniljakastike pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vaniljakastike levyn päälle. Rullaa levy kääröksi ja leikkaa siitä 8-10 palasta. Asettele palaset voideltuun reunavuokaan. Jätä palojen välille raot. Voit halutessasi lisätä vaniljakastiketta hiukan rakoihin. Anna pullan kohota vielä liinan alla puolisen tuntia.
Voitele kananmunan keltuaisella ja paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Jos pinta alkaa liikaa tummua, peitä pulla foliolla.
Anna jäähtyä ennen reunavuoan poistamista.
Nauti lämpöisenä kylmän maidon kanssa.

lauantai 11. elokuuta 2012

Tuplanimpparit; Minecraft-kakku ja banoffee


Meillä vietetään elokuun alussa aina kimppanimppareita, koska ne niin lähekkäin sattuvat olemaan. Tänä vuonna pojan toiveena oli Minecraft-kakku ja minä halusin banoffeeta. Siispä molemmat herkut pääsivät pöytään.

Minecraft on jokin peli missä ilmeisesti tuollainen ukkeli hakkailee erilaisia blokkeja hakullaan ja löytyy sieltä minemaailmasta puita, eläimiä ja paljon muutakin. Minä toteutin kakun tuollaisena blokkina. Nuorempi poika sanoi sen olevan dirt-blokki?
Kakku oli mehevä suklaakakku, jonka sisältä löytyi vadelmamarmeladia sekä suklaakermaa. Suklaakermasta on pursotettu ruohokin, jonka tosin sitä ennen värjäsin tummanvihreäksi. Reunoille laitettiin vielä Domino-murua. Mine-ukkeli oli pikainen lisäys kokonaisuuteen ja siksi ehkä "vähän sinnepäin"

Kattaustarvikkeina toimi extreme-teema.


Aina herkullinen banoffee suli kaikkien suuhun.
Nimpparit tuli vietettyä, kiitos kaikille vieraille!



"Autokakku"



Ystäväni poika täyttää huomenna 18v. Hänen synttäreitään juhlistettiin tänään ja sain tehdä heille juhlaan sopivan kakun. Pojalle oli auto luvassa; tummanvihreä VW, josta kakku saikin koristelunsa.

Kakussa oli vadelmamousse täytteenä ja pinnan kuorrutin tummanvihreäksi värjätyllä sokerimassalla, johon vielä suihkautin mustaa kimallespraytä antamaan tummempaa sävyä.
Alareunaa koristaa -da daa autostrada- ja auton merkki toimi samalla sopivasti sankarin nimikirjaimina.
Karvanopat oli ihan must! juttu. Eikös ne kuulu kaikille ajokortin/auton saaneille edelleen??

Paljon Onnea Valtteri!


torstai 9. elokuuta 2012

Kasvisvoileipäkakku


Herkullinen kasvisvoileipäkakku n.10hlö:lle

12 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
n.2dl kasvislientä

täyte 1:
100g salaattijuustokuutioita
1 punainen paprika
100g creme fraichea
50g afrikan paprika tuorejuustoa
n.100g aurinkokuivattuja tomaatteja
mustapippuria

täyte 2:
n.25cm kurkkua
100g creme fraichea
50g maustamatonta tuorejuustoa

kuorrutukseen:
n.400g ruohosipuli tuorejuustoa

koristeluun:
n.75g salaattijuustokuutioita
herneenversoja
minitomaatteja
oliiveja
kurkkua

Valmista täytteet. Hienonna juustosalaattikuutiot veitsellä pienemmiksi paloiksi. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita salaattijuustokuutioiden kanssa. Lisää creme fraiche, tuorejuusto ja mustapippuri rouhaisu. Leikkaa kurkusta 25cm:n pala ja raasta se karkeksi raasteeksi. Laita siivilään valumaan, jotta liika neste saadaan pois. Kun kurkkumassa on valunut tarpeeksi (n.30min.), lisää se creme fraichen ja tuorejuuston joukkoon.
 
Levitä tuorekelmua tarjoilualustan päälle reilusti. Asettele 4 leipäviipaletta neliön muotoon tuorekelmujen keskelle. Kostuta kasvisliemellä ja laita 1.täyte ensimmäiseen väliin. Laita 4 seuraavaa leipäviipaletta, kostuta ja levitä 2.täyte. Laita 4 viimeistä leipäviipaletta kakkuun, kostuta ne ja käännä ylimääräiset tuorekelmun siivut kakun päälle. Näin saat kakun pakattua tiiviisti jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
 
Poista tarjoilupäivän aamuna tuorekelmu ja kumoa voileipäkakku tarjoilualustalle. Kuorruta tuorejuustolla ja koristele herneenversoilla, salaattijuustokuutioilla, minitomaateilla, oliiveilla sekä kurkulla.

torstai 2. elokuuta 2012

Suklaa-vadelma unelma


Mieheni pitää suklaasta ja vadelmista erittäin paljon. Niinpä päätin arkea piristää ja leivoin herkullisen kakun kahvipöytään. Kakku oli todella mehevä ja vaikka itse sanonkin todella maistuva!

Suklaavadelma-unelma n.6hlö

mehevä suklaakakkupohja

3 kananmunaa
100g tummaa suklaata
n.75g pehmeää margariinia
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
reilu 1dl vehnäjauhoja

kostutukseen
n. 1dl vadelmamehua

täyte
1,5-2dl vadelmahilloa tai -marmeladia
1prk vaahtoutuvaa suklaakermaa

tuoreita vadelmia

Valmista kakkupohja n.20cm halkaisijan vuoassa. Paista pohjaa 175 asteessa noin 25-35 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä täysin ennen täyttämistä.

Halkaise pohja kahtia. Kostuta palat kevyesti vadelmamehulla. Vatkaa suklaakerma vaahdoksi. Sivele pohjakerroksen päälle vadelmahillo ja laita puolet suklaavaahdosta siihen. Laita kansipala päälle ja levitä sen päälle loput suklaavaahdosta. Koristele tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla.

Nauti samantien kahvin kera!