perjantai 7. syyskuuta 2012

Mustikkapiirakka kukan muodossa


Ystäväni miehensä kanssa tuli meille kyläilemään ja mietin pitkään mitä heille tarjoaisin. Olemme herkutelleet jo mm. meksikolaisella sekä italialaisella teemalla. Itse pidän kovasti erilaisista piirakoista. Ne ovat todella herkullisia ja mikä parasta helppoja sekä kohtuu nopeita valmistaa. Niinpä päätin tarjota kuutta (6) erilaista piirakkaa: sadonkorjuu-, texmex-, poro-, mustikka-, omena- ja lakkapiirakkaa. Ei se tekeminen sitten ollutkaan nopeata...en ehkä ihan heti uudestaan lähde tuota savottaa uusimaan. Herkullisia piirakoita silti tuli!
Tässä ensimmäinen ohje kauniiseen mustikkapiirakkaan.

Kukkainen mustikkapiirakka

150g margariinia
1,5dl sokeria
1 kananmuna
n.4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

täyte:
4-5 dl tuoreita mustikoita
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl perunajauhoja

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Aseta Dahlia-reunavuoka leivinpaperin päälle pellille. (Minä suihkautin reunavuoan reunoille vuokasprayta kaikeksi varmuudeksi ennen taikinan laittoa.) Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa mustikoiden joukkoon sokerit ja perunajauho. Kaada seos taikinan päälle ja paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Reunojen tulee ruskistua kauniisti. Anna jäähtyä hiukan ennen siirtämistä. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.

1 kommentti:

  1. Kauniin näköinen, ihana idea käyttää dahlia vuokaa piirakan paistamiseen :)

    VastaaPoista